Alegerea unui pat medical

Necesitatea unui pat medical pe care sa-l montezi in propia ta locuinta poate aduce dupa o serie de costuri suplimentare. Pretul unui pat medical este in general destul de mare, fiind o cheltuiala care depinde foarte mult de dotarile pe care ti le doresti precum si de modelul patului: electric, semi-electric sau manual. Pentru a face o decizie corecta si mai informata, in cele ce urmeaza vei gasi cateva informatii in legatura cu elementele si aspectele care dicteaza pretul unui pat medical pe care urmeaza sa-l achizitionezi.

Modul de actionare este, fara indoiala, un important criteriu care infuenteaza cel mai mult pretul unui pat medical. Daca optezi pentru un pat electric atunci trebuie sa detii un buget ceva mai ridicat decat in cazul unui pat manual sau semi-electric. Un pat medical manual este indicat mai mult pentru pacientii care vor ramane imobilizati o perioada mai scurta de timp si care sunt adesea constienti. Pentru cei care se afla in imposibilitatea de a se misca este mult mai util sa achizitionezi un pat medical electric, deoarece confortul bolnavului si cel al ingrijitorul creste considerabil. Pacientul poate fi mobilizat cu o simpla apasare de buton, fara a fi nevoie de forta bruta.

Salteaua pe care o vei folosi trebuie sa fie de calitate superioara si sa faca parte din sfera echipamentelor medicale. In momentul in care cumperi un pat medical este bine sa investi si intr-o saltea antiescare pentru a-i asigura pacientului confortul de care are nevoie. Solutiile de compromis nu sunt indicate in aceste cazuri, deoarece vorbim despre sanatatea individului, care nu poate fi cumparata cu totii banii din lume.

Marimea este un alt criteriu care poate influenta pretul patului medical. Inainte de a cumpara un asemenea echipament este indicat sa masori intrarile, holurile precum si camera in care va fi stationat patul. Indeplinind aceste conditii minime vei fi sigur ca ramane suficient loc pentru a te deplasa prin camera si pentru a-i oferi pacientului toate cele necesare precum si spatiu de manevra in cazul in care pacientul necesita un fotoliu rulant pentru deplasarea prin locuinta. Pentru transferul in sau din fotoliul rulant in pat, este necesar ca tablierele patului sa fie reglabile pe inaltime sau detasabile, astfel incat sa nu impiedice ridicarea sau asezarea in pat.

Unele modele de paturi medicale, fie ele electrice, manuale sau semi-eletrice, beneficiaza de margini pe exterior care incep imediat de unde se termina salteaua. Aceste margini sunt mai inalte si previn caderea pacientilor din pat. Bineinteles ca ele pot influenta costul final al produsului.

O alta caracteristica a paturilor medicale este prezenta sau absenta rotilor. Majoritatea sunt dotate cu roti pentru a fi manevrabile, insa totul depinde de preferintele celui care le achizitioneaza. Chiar daca pacientul va ramane o lunga perioada de timp imobilizat este indicat un pat cu roti, deoarece acesta va permite accesul in zona si va favoriza curatarea locurilor greu accesibile din cauza ansamblului.

In concluzie, iata care sunt principalele caracteristici care pot dicta pretul unui pat medical. La toate acestea se mai adauga optiunile suplimentare care ofera pacientului un confort sporit si totodata favorizeaza procesul de ingrijire. Inainte de a achizitiona un pat medical este important sa-ti stabilesti un buget si sa ai in vedere toate cele enumerate mai sus. 

Pretul unui pat medical poate varia de la 1.000 la 10.000 lei, in functie de dotari, materiale, marca etc. Pentru cei care doresc sa achizitioneze un pat medical pentru locuinta proprie, nu este necesar un pet foarte scump, acestea fiind, de obicei achizitionate de catre unitatile medicale. Pentru locuinta, pretul unui pat medical electric poate varia intre 3.000 si 5.000 lei.
1 leu


Race Kids livreaza rapid din stoc ghiozdane pentru scoala, ghiozdane pentru gradinita, ghiozdane prescolari, genti de...
Vezi anunt


Oferim servicii profesionale de curatare canapele la domiciliu - in Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov -...
Vezi anunt
300 lei


Biroul de Consultanta Master Business intocmeste documentatia pentru obtinerea certificatului de clasificare unitate...
Vezi anunt
15 lei


Daca te-ai saturat de bijuteriile produse si vandute in masa in magazinele mari, incepe sa acorzi mai multa atentie...
Vezi anunt
Necesitatea unui pat medical pe care sa-l montezi in propia ta locuinta poate aduce dupa o serie de costuri...
citeste
 

Acasa |  Contact |  Termeni si conditii