Studiile geotehnice in dirigentia de santier

Dintre regulile care trebuie respectate atunci cand se doreste ridicarea unei noi constructii, pe langa cele care impum obtinerea de aprobari si avize, pe langa cele care necesita realizarea de studii geotehnice sau ridicari topografice, trebuie sa o amintim pe cea care impune angajarea unui diriginte de santier ce va supraveghea intreg procesul de constructie si va raporta situatiile in care apar unele probleme. Asadar, angajarea unui diriginte de santier devine un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere inca de la inceput. Este important de stiut ca pretul poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi locatia, experienta si asa mai departe. 

Dupa cum aminteam anterior, un diriginte de santier trebuie sa raporteze unele aspecte, astfel ca in cele ce urmeaza vor fi exemplificate doua situatii. Spre exemplu, in cazul in care apar neconcordante intre proiect si desfasurarea lucrarilor de constructii, inspectorul de santier va trebui sa informeze proiectantul asupra acestui aspect pentru a fi luate masurile necesare remedierii acestei situatii. Un alt exemplu este cel in care apar abateri calitative in procesul de constructie, caz in care un diriginte de santier trebuie sa informeze beneficiarul. Prin urmare, asa cum de la inceputul lucrarii, trebuie sa ai in vedere realizarea de studii geotehnice, asa si angajarea unui diriginte santier reprezinta unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere din start. 

Expertul in acest domeniu are numeroase atributii, dupa cum aminteam anterior, iar dintre acestea mai trebuie mentionata obligatia acestuia de a verifica documentele: aprobari, autorizatii, studii geotehnice sau topografice, proiecte si planuri. Altfel spus, este necesara verificarea autorizatiei de constructiei, a caietului de sarcini si a tehnologiilor folosite in executarea lucrarii pentru a asigura un proces de constructie calitativ cu un rezultat pe masura. Prin urmare, inainte de angajarea dirigintelui de santier trebuie avut in vedere sa existe documentatia constructiei. 

Cartea tehnica a unei constructii va fi intocmita de inspectorul de santier plecand de la documentele pe care le primeste de la beneficiar, echipa de executie, arhitect sau proiectant. Printre acestea amintim: autorizatia de constructie, ridicarea topografica, studiul geotehnic, planul de ahitecura, proiectul tehnic, caiet de sarcini etc. Aceasta va fi data beneficiarului lucrarii dupa ce procesul de constructie s-a terminat. De asemenea, tot la finalul acestui proces dirigintele de santier trebuie sa supravegheze dezafectarea mijloacelor folosite in cadrul constructiei si predarea amplasamentului catre beneficiar. In cazul in care exista obiectii atasate procesului verbal de receptie, dirigintele de santier este cel care urmareste rezolvarea acestora.
300 lei


Biroul de Consultanta Master Business intocmeste documentatia pentru obtinerea certificatului de clasificare unitate...
Vezi anunt
15 lei


Daca te-ai saturat de bijuteriile produse si vandute in masa in magazinele mari, incepe sa acorzi mai multa atentie...
Vezi anunt
160 lei


Lanseta automata de intepare a pestelui. Suport lansete pescuit cu sistem automat de autointepare, prinde pestele...
Vezi anunt
899 lei


Reconditionarea consta in schimbarea pieselor din turbina cu un Kit Nou si Original de reparatii, rezultatul avand...
Vezi anunt
Dintre regulile care trebuie respectate atunci cand se doreste ridicarea unei noi constructii, pe langa cele care...
citeste
Indiferent de tipul constructiei, inginerii, constructorii si arhitectii apeleaza de cele mai multe ori la...
citeste
 

Acasa |  Contact |  Termeni si conditii